Olofström vann mot Halmstads IBK
Montage
Matchrapport

Målfest för Olofström hemma mot Halmstad

ANNONS

Det blev en riktig storseger för Olofström mot Halmstad hemma i division 1 södra Götaland herr. Matchen slutade 12-2 (1-0, 4-1, 7-1).

– Ja nu har vi fyra raka vinster och vi är med och slåss om de fyra kvalplatserna där det är ett riktigt getingbo om platserna. Matchen mot Halmstad började lite försiktigt från vår sida, vi skulle pressa dem högre upp för de var ont om folk. Vi vinner perioden med 1-0. I andra perioden bestämmer vi att gå lite högre upp på dem så de inte får spela av några byten och det gav resultat då vi vinner perioden med 4-1. I tredje perioden skall vi köra på som i andra och vi har tålamod att genomföra en bra period till, tyckte Olofströms tränare Markku Torikka, efter matchen.

Halmstads tränare Johan Stål:

– Det var inte vår dag idag. Vi förlorar mot ett bättre lag.

Det här innebär att Olofström nu har fyra segrar i följd i division 1 södra Götaland herr.

Olofström tog ledningen efter fem minuters spel, genom Alexander Zoric framspelad av Robin Mourujärvi.

Olofström var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 5-1.

Olofström hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.05 genom Hugo Karlsson, och gick upp till 11-1 innan Halmstad svarade.

Slutresultatet blev 12-2 i Olofströms favör.

Alexander Zoric gjorde ett mål för Olofström och spelade dessutom fram till tre mål, Gabriel Bylund stod för två mål och två assists, Hugo Karlsson gjorde tre mål och Jacob Håkansson gjorde tre mål.

Olofström har fyra segrar och en förlust och 45–29 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Halmstad har en vinst och fyra förluster och 24–36 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Olofström på tredje plats i tabellen, och Halmstad är på tionde plats.

I nästa match möter Olofström Kalmarsund borta och Halmstad möter Munka-Ljungby hemma. Båda matcherna spelas lördag 11 mars 17.00.

Matchrapporter: Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Klar seger för Olofström – vann med 10-4 mot Malmhaug Seger för Vetlanda med 6-2 mot Olofström Olofström avgjorde tät match mot CL98IC A i tredje perioden

Den här artikeln handlar om: