Mölndals IBF vann mot Fristad

Ryck i sista perioden avgjorde för Mölndals IBF hemma mot Fristad

En jämn match mellan hemmalaget Mölndals IBF och gästande Fristad avgjordes först i tredje perioden. Där var Mölndals IBF starkare och vann matchen i division 1 västra Götaland herr med 6-5 (1-2, 3-2, 2-1).

– Vilken rysare. Jag är en stolt tränare. Killarna ger aldrig upp. Vi hamnar i underläge men kämpar oss tillbaka in i matchen. Det var viktiga poäng. Nu har vi fyra segrar i rad. Vi har jobbat in massa nya saker som nu börjar sätta sig. Idag vill jag plussa Anton Björsander som stänker dit två mål i sin första match för året. Extra plus till andrafemman som lirar 4-0, Kevin Holmberg, Anton Björsander, Olle Sergård, David Siitonen och Albin Thurén, kommenterade Mölndals IBF:s tränare Mikael Lindqvist.

Fristads tränare Tobias Ragnarsson om matchen:

– Det är en jämn och tät match och vi följs åt matchen igenom. Det är ett slumpmål som avgör dagens match. Vi gör en bra prestation som vi tycker är värda mer än ingenting.

Olle Sergård blev matchhjälte med sitt avgörande 6-5-mål med bara 27 sekunder kvar av matchen.

Det var två formstarka lag som möttes. Femteplacerade Mölndals IBF tog fjärde segern i rad. Fristad hade före matchen tre segrar i rad.

Fristad var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-2.

I andra perioden var det i stället Mölndals IBF som hade greppet. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 4-4.

4.29 in i tredje perioden nätade Fristads Rasmus Larsson ännu en gång på pass av Patric Ahlvin och gav laget ledningen. Mer än så blev det dock inte för Fristad.

11.54 in i perioden slog Andreas Hörberg till på nytt framspelad av Albin Thurén och kvitterade.

Laget tog ledningen med 27 sekunder kvar att spela åter igen genom Olle Sergård. Därmed hade Mölndals IBF vänt matchen.

Rasmus Larsson gjorde fyra mål för Fristad och Jonas Similä hade tre assists.

Mölndals IBF har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Fristad har tre vinster och två förluster. Det här var Mölndals IBF:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Fristads fjärde uddamålsförlust.

Det här betyder att Fristad är kvar på fjärde plats.

Nästa motstånd för Mölndals IBF är IBK Göteborg. Lagen möts fredag 25 november 19.15 i Aktiviteten. Fristad tar sig an Lidköping IBK borta söndag 27 november 15.00.

Matchrapporter: Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Mölndals IBF föll – trots comeback mot GS 86 Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad