FBC Nyköping vann mot Nykvarn IF

Christoffer Ekstrand tvåmålsskytt för Nyköping i segern mot Nykvarn IF

Nyköping vann mötet med Nykvarn IF hemma med 4-3 (1-1, 2-1, 1-1) på fredagen i division 1 Mellersta herr.

– Vi ska vara glada att nykvarn inte leder med några mål efter första, vi viste om deras presspel men vågar inte spela ut. I andra vågar vi vända bort deras forwards och vågar spela på markerad spelar. Vi förtjänar att vinna denna period. I tredje blir det aldrig jätte farligt även om nykvarn har mycket boll och får igenom en del skott. Gurra gör en kanon match i målet. En riktig bra match där publiken fick valuta för pengarna. Tack publiken och välkomna tillbaka 💚💚💚💚, kommenterade Nyköpings tränare Tobias Löfvenius efter matchen.

Första perioden var jämn. Nykvarn IF inledde bäst och tog ledningen genom Viktor Hultquist efter 10.14, men Nyköping kvitterade genom Christoffer Ekstrand efter 14.39. Nyköping tog ledningen med 2-1, på nytt genom Christoffer Ekstrand efter 3.06 i andra perioden.

Nykvarn IF kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Viktor Hultquist tidigt i och gav visst liv till matchen igen.

Nyköping gjorde 3-2 genom Linus Dahlström efter 14.05. Efter 11.12 gjorde Nyköping 4-2 genom Marcus Groth och tog ett rejält grepp om matchen.

Anton Green reducerade förvisso, men närmare än 4-3 kom inte Nykvarn IF.

Nyköping har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Nykvarn IF har en vinst, en oavgjord och tre förluster.

Nyköping har nu tio poäng och Nykvarn IF har fyra poäng när båda lagen har spelat fem matcher.

Nyköping tar sig an Skälby i nästa match borta lördag 22 oktober 16.00. Nykvarn IF möter samma dag 14.00 Örebro Innebandy hemma.

Matchrapporter: Lucas Nordahl stor matchhjälte när Värmdö slog Nykvarn IF Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem RA19 vände underläge till seger