Malmö FBC vann mot Sirius
Montage
Matchrapport

Malmö FBC vann efter avgörande i förlängningen mot Sirius

ANNONS

Malmö FBC:s väg till seger mot Sirius hemma i Superligan SSL dam blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 6-5 (3-2, 1-0, 1-3, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte 43 sekunder in i förlängningen blev Ellen Rasmussen som gjorde det avgörande målet.

– Först och främst skönt med en seger i hemmapremiären. Det var en match som svängde lite fram och tillbaka. Vi startar bäst och tar ledningen men sedan sticker Sirius upp och gör två snabba mål inom 30 sekunder. Vi lyckas dock komma tillbaka och går till periodvila med en 3-2 ledning. Den andra perioden är vår klart bästa. Stundtals spelar vi riktigt bra och här borde vi ha gjort mer än ett mål. I den tredje perioden utökar vi till 5-2 i powerplay men kort därefter gör Sirius två snabba mål och det är match igen. I slutet av perioden drabbas vi av en utvisning som Sirius förvaltar och tar matchen till förlängning. I pausen inför sudden säger vi att vi ska våga gå för det och redan i första bytet avgör vi genom Ellen Rasmussen framspelad av matchens bästa spelare Iida Mettälä, tyckte Malmö FBC:s tränare Patric Johansson, efter matchen.

Sirius tränare Marko Paalosari om matchen:

– Vi gör en dålig första period och har väl lite tur som ändå är med i matchen. I andra perioden får vi upp kvaliteten men ligger ändå under med 2-4 inför tredje. Malmö får en bra start i sista med ett PP-mål, men vi visar bra moral i gänget och kämpar oss till en kvittering på slutet. I sudden blir vi lite överambitiösa och går bort oss. Vi tar med oss upphämtningen till 5-5 som en rejäl moralhöjare.

Det var första segern för Malmö FBC, efter 5-6 mot Endre i premiären.

I första perioden var det Malmö FBC som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

Efter 3.27 i andra perioden nätade Ellen Rasmussen ännu en gång, på pass av Iida Mettälä och gjorde 4-2. Sirius hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 43 sekunder innan Malmö FBC avgjorde till 6-5. Matchvinnare för hemmalaget blev Ellen Rasmussen, framspelad av Iida Mettälä.

Noterbart är att Ellen Rasmussen gjorde tre mål för Malmö FBC och spelade dessutom fram till ett mål och Iida Mettälä hade tre assists. Dessutom att Sirius Klara Molin gjorde två mål och spelade fram till ett mål.

Förlusten var Sirius andra uddamålsförlust.

I nästa match möter Malmö FBC Lund Elit borta på onsdag 28 september 19.30. Sirius möter Västerås Rönnby fredag 30 september 19.30 borta.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: