Runsten förlorade mot Hälsinggården
Montage
Matchrapport

Hälsinggården utklassade Runsten på bortaplan

ANNONS

Hälsinggården fick utdelning när laget vann på bortaplan mot Runsten i division 1 västra Svealand herr med klara 9-3 (4-1, 3-1, 2-1).

– Vi kommer helt fel in i denna match och hamnar tidigt i underläge. Vi klarar tyvärr inte att resa oss mentalt efter det och tappar det bästa utav oss som lag samt individ. Vi får ta lärdom av denna match och inse att ibland får man gilla läget och inte ha för bråttom. Nu gäller det att hitta tillbaka de fina träningar vi faktiskt haft den energi vi har visat tidigare. Vi är ett nytt lag, vi har mycket att lära, men det finns kapacitet, kommenterade Runstens tränare Johan Haglund efter matchen.

Hälsinggårdens lagledare Joel Nordström tyckte till om matchen:

– Vi startar matchen bra och gör en väldigt bra förstaperiod. I andra perioden går vi ner oss, blir stressade och låter motståndarlaget pressa oss. Knyter ändå ihop perioden och går segrande ur den. I tredje kontrollerar vi matchen och tar en fin vinst.

Det var andra raka för Hälsinggården, efter 10-4-segern mot Karlstads IBF Ungdom i premiären.

Hälsinggården hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 25 sekunder genom Jonas Carlgren, och gick upp till 0-3 innan Runsten svarade.

I periodpausen hade Hälsinggården ledningen med 1-4. Hälsinggården var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 2-7.

Hälsinggården hade övertaget även i tredje perioden. Laget gick upp till 2-8 innan Runsten reducerade.

Därefter kontrollerade dock Hälsinggården spelet och till slut blev det en storseger, slutresultatet skrevs till 3-9.

Noterbart är att Hälsinggårdens Mårten Milling stod för sex poäng, varav tre mål, Jacob Pettersson gjorde ett mål och totalt fyra poäng och Jonas Carlgren gjorde två mål och spelade fram till ett mål.

Nästa motstånd för Runsten är LI20 IBF. Lagen möts måndag 10 oktober 20.00 i Gavlehov Arena. Hälsinggården tar sig an Sandvikens AIK hemma lördag 1 oktober 15.45.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala

Den här artikeln handlar om: