Kungälv vann mot Fristad

Kungälv avgjorde i förlängningen mot Fristad

Matchen mellan hemmalaget Kungälv och gästande Fristad i division 1 västra herr var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 7-6 (4-0, 1-2, 1-4, 1-0). Stor matchhjälte 13 sekunder in i förlängningen blev Jesper Holm som stod för det avgörande målet.

Fristads tränare Fredrik Gustavsson tyckte till om matchen:

– Vi är inte påkopplade i första perioden och fick jaga i underläge genom hela matchen.

När Kungälv och Fristad senast gjorde upp var Fristad klart bättre och vann med hela 7-1. Nu kom alltså revanschen för Kungälv.

Kungälv spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom mål av Calle Björkdahl Carlsvärd, Tobias Sanne, Andreas Nordh och Hannes Andersson. Fristad förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 5-2.

Fristad hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

I förlängningen tog det 13 sekunder innan Kungälv avgjorde till 7-6. Matchvinnare för hemmalaget blev Jesper Holm, framspelad av Linus Svahn.

Andreas Nordh gjorde ett mål för Kungälv och spelade dessutom fram till två mål och Hannes Andersson stod för tre poäng, varav två mål.

Resultaten i sista omgången innebär att Kungälv slutar på tredje plats och Fristad på sjunde plats. Kungälv är därmed klart för Allsvenskan.

Matchrapporter: Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo