IBF Linköping förlorade mot Fröjered

Formstarkt Fröjered tog ännu en seger

Fröjered är svårstoppat för tillfället. När laget mötte IBF Linköping borta i Folkungahallen på söndagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 1-6 (0-1, 1-3, 0-2) innebär att Fröjered nu har fyra segrar i följd i Allsvenskan västra dam.

Fröjered tog ledningen efter 18.42, genom Ebba Friberg på pass av Alva Härnborg. Fröjered stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 0-1 till 0-4 på bara 6.17.

IBF Linköping reducerade dock till 1-4 genom Josefine Nilsson med 01.35 kvar att spela. Fröjered fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Tilda Härnborg och Tova Pettersson.

Med en omgång kvar är IBF Linköping på tionde plats i tabellen, och Fröjered är på sjätte plats.

I nästa match, lördag 12 mars 12.30, har IBF Linköping Nykvarn borta i Furuborghallen, medan Fröjered spelar hemma mot Katrineholm.

Matchrapporter: Västerås IBS vann enkelt hemma mot Fröjered Fröjered vann enkelt hemma mot Hagfors Uddamålsseger för Fröjered som besegrade Telge SIBK Katrineholm vann enkelt hemma mot Fröjered Fröjered vann efter avgörande i förlängningen mot Lockerud/Mariestad