Örebro SK IBK förlorade mot Kais Mora

Kais Mora kvalklart efter seger mot Örebro SK IBK

Efter en bra säsong i division 1 mellersta herr är Kais Mora nu klart för kval till Allsvenskan. Det efter seger, 11-5 (4-0, 4-3, 3-2), på bortaplan mot Örebro SK IBK.

– Vi gör en mycket bra första period, kunde varit bra fler än fyra mål. I andra tappar vi lite fokus efter 8-1 och det slarvas. Vår målvakt Daniel Vaigur får visa upp sig och spelar riktigt bra hela matchen. Känns skönt att vara klara för kvalspel. Ska bli spännande och se vilka vi får möta, oavsett så måste vi göra vårt fullt ut, kommenterade Kais Moras tränare Peter Wallin efter matchen.

Det här innebär att Kais Mora nu har fyra segrar i följd.

Kais Mora spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom två mål av Daniel Simons-Pettersson, ett mål av Emil Hedström och ett mål av Axel Olson-Holm. Även i andra perioden var det Kais Mora som var starkast. Laget vann perioden med 3-4 och ställningen efter två perioder var 3-8.

Kais Mora vann också tredje perioden 2-3 och matchen med hela 11-5.

Emil Hedström gjorde ett mål för Kais Mora och spelade dessutom fram till tre mål, Daniel Simons-Pettersson gjorde fyra mål, Johan Tomth hade tre assists, Alvin Karlgren gjorde tre mål och Axel Olson-Holm stod för tre poäng, varav ett mål.

Med två omgångar kvar är Örebro SK IBK sist i serien, medan Kais Mora är på tredje plats.

Lördag 5 mars 13.00 spelar Örebro SK IBK borta mot Surahammar. Kais Mora möter IBF Falun U borta i Guide Arena söndag 6 mars 16.00.

Matchrapporter: Målfest för Kais Mora borta mot Alunda Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Kais Mora föll mot IBK Hudik med 4-8 Tre poäng för Kais Mora hemma mot Vaksala Målfest när Kais Mora besegrade Hälsinggården i Lugnet