Solfjäderstadens IBK förlorade mot IBF Västerås
Montage
Matchrapport

Fiaskosäsong för Solfjäderstaden – som åker ur serien

ANNONS

Solfjäderstaden har inte haft det lätt i division 1 Mellersta herr. Efter matchen mot IBF Västerås på hemmaplan står det klart att laget åker ur serien, efter ännu en tung förlust. Slutresultatet skrevs till 4-11 (0-2, 2-3, 2-6). Laget har bara tagit tre segrar den här säsongen.

– Vi kommer inte riktigt upp i den nivån som vi gjort i de tre senaste matcherna. Sen blir det betydligt svårare att vinna matcher när vi har två domare som inte heller har en bra dag. Grattis Västerås till segern och fortsatt spel i division 1, kommenterade Solfjäderstadens tränare Fredrik Ählström.

IBF Västerås tränare Jonathan Eriksson tyckte till om matchen:

– Det skulle inte spela så stor roll hur många mål vi släppte in utan idag handlade det endast om hur väl vi förvaltade våra lägen offensivt. Vi äger bollen i stora delar av matchen och skapar en frustration hos motståndarna. Detta resulterar i ett antal power play vilket spär på vårt momentum i matchen.

IBF Västerås startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av William Sjöqvist och Felix Enberg. Och det var bara början.

Även i andra perioden var det IBF Västerås som var starkast. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 2-5.

IBF Västerås vann också tredje perioden 2-6 och matchen med hela 11-4.

IBF Västerås William Sjöqvist stod för tre mål och ett målgivande pass, Isac Lindblad hade tre assists och Axel Jinnestrand gjorde ett mål och två assist.

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, Solfjäderstaden med 29–42 i målskillnad i målskillnad, och IBF Västerås med 36–31 i målskillnad.

Det här betyder att IBF Västerås nu ligger på sjunde plats i tabellen.

I nästa match möter Solfjäderstaden Berg hemma på fredag 17 februari 19.00. IBF Västerås möter Åby lördag 18 februari 14.00 borta.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla Fem raka segrar för IBF Västerås – efter 5-4 mot Finspång IBF Västerås utklassade Ledberg på bortaplan

Den här artikeln handlar om: