Solfjäderstadens IBK förlorade mot Bergs IK
Montage
Matchrapport

Berg besegrade Solfjäderstaden och toppar nu tabellen

ANNONS

Segern mot Solfjäderstaden på bortaplan innebär att Berg nu är serieledare i division 1 Mellersta herr, en poäng före Skälby. Skälby har dock en match mindre spelad. Berg vann med 10-3 (4-2, 2-1, 4-0). Solfjäderstaden ligger på elfte plats i tabellen.

– Vi får en fin start på matchen och går upp i en 2-0-ledning. Men Bergs stora bollinnehav matchen igenom tar ut sin rätt i sista perioden och vi orkar inte stå emot i defensiven, kommenterade Solfjäderstadens tränare Fredrik Ählström efter matchen.

Bergs lagledare Anton Nydén om matchen:

– Alltid skönt att vinna derbyn, trots att matchen i sig saknar derbykaraktär när det är så ojämnt spelmässigt. Men jättekul att komma till Motala och se att majoriteten på läktaren håller på Berg ikväll. Så en eloge till vår publik, och framförallt vår grymma junior-duo Dylan och Anton som gör lite som de vill idag. Fantastiskt kul att se hur de tar för sig när de får chansen!

Segern var Bergs fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde bortasegern i rad.

I första perioden var det Berg som var starkast. Laget vann perioden med 2-4.

Även i andra perioden var det Berg som var starkast. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 3-6.

Berg fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 10-3. Målen i sista perioden gjordes av Linus Linder, Tobias Claesson, Lucas Karlsson och Dylan Nilsson.

Tobias Claesson gjorde tre mål för Berg och två assist, Linus Linder stod för ett mål och två assist och Adam Zetterström gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Nästa motstånd för Solfjäderstaden är Skälby. Lagen möts lördag 25 februari 12.30 i Mälarenergi Arena. Berg tar sig an Åby hemma fredag 24 februari 19.40.

Matchrapporter: Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping Berg fortsätter skörda segrar hemma – vann med 6-1 mot Lidköping Linköping vann toppmötet mot Berg med 12-2

Den här artikeln handlar om: