Skälby vann mot Solfjäderstadens IBK

Skälby klart för kval efter seger mot Solfjäderstaden

Efter seger, 16-6 (6-3, 3-2, 7-1), på hemmaplan mot Solfjäderstaden står det klart att Skälby efter en bra säsong i division 1 Mellersta herr är klart för kval till Allsvenskan.

– Ganska svängig match där inget lag spela vidare organiserat vilket ledde till målkalaset. Fint att vi fortsätter vinna och att vi har många målskyttar idag, kommenterade Skälbys tränare Niklas Österberg efter matchen.

Segern var Skälbys femte på de senaste sex matcherna.

I första perioden var det Skälby som var starkast. Laget vann perioden med 6-3.

Även i andra perioden var det Skälby som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 9-5.

Skälby hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.01 genom Adam Bohlin Swälas, och gick upp till 11-5 innan Solfjäderstaden svarade.

16-6 blev det till slut för Skälby.

Skälbys Anton Dahlström stod för två mål och två assists, Fabian Berg gjorde tre mål och ett målgivande pass, Alexander Rönnlund hade fyra assists, Isac Berglund gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål, Adam Bohlin Swälas gjorde tre mål och Jonathan Berglund gjorde två mål och ett målgivande pass.

Med två omgångar kvar är Skälby i serieledning, medan Solfjäderstaden är på elfte plats.

På lördag 4 mars 16.00 spelar Skälby hemma mot Nykvarn IF, och Solfjäderstaden borta mot Onyx.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Skälby vann klart borta mot Sirius Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg Seger med 9-6 för Sundsvall FBC mot Skälby