Håsta förlorade mot Holmsund City

Holmsund City vann trots uppryckning av Håsta

Matchen mellan Håsta och Holmsund City i division 1 Norrland herr slutade 9-13 (1-6, 3-2, 5-5). Bortalaget Holmsund City gjorde en riktigt stark första period och ledde med 6-1 och lyckades hålla undan till seger, trots att Håsta lyfte sig.

Segern var Holmsund Citys fjärde på de senaste fem matcherna.

Holmsund City var starkast i första perioden. Laget vann perioden med hela 1-6.

I andra perioden var det i stället Håsta som hade greppet. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 4-8.

Tredje perioden slutade 5-5 och Holmsund City vann matchen med 13-9.

Holmsund Citys Christoffer Sjöström stod för fyra poäng, varav två mål, Gustav Karlsson gjorde fyra mål, Daniel Ylinenjärvi hade tre assists, Joakim Hagenmalm gjorde två mål och totalt tre poäng och Peder Bodén hade tre assists. Håstas Oskar Fahlberg gjorde tre mål och totalt fyra poäng.

Holmsund Citys nya tabellposition är åttonde plats, medan Håsta är på tionde plats.

Torsdag 3 mars 19.00 spelar Håsta borta mot Timrå. Holmsund City möter Thorengruppen 2 borta i Thoren Arena söndag 6 mars 13.00.

Matchrapporter: IBF Dalen klart för kval efter seger mot Håsta Målfest när Skellefteå Utv krossade Håsta i OilQuick Arena Storseger för Gamla Stan borta mot Håsta 18 raka segrar för Sundsvall FBC – efter 21-3 mot Håsta Bollnäs seger spiken i kistan för Håsta – som åker ur serien