Västra Mälardalen spelade lika mot Kumla IBK

Västra Mälardalen och Kumla IBK delade på poängen efter 2-2

Det blev delad pott när Västra Mälardalen tog emot Kumla IBK i Allsvenskan västra dam. Slutresultatet skrevs till 2-2 (1-2, 0-0, 1-0).

Kumla IBK:s lagledare Niclas Noord tyckte så här om matchen:

– Vi spelade en bra match och pressade Västra Mälardalen i första perioden och tvinga dem till en timeout. Vi har många bra chanser, speciellt i första och tredje perioden som gör att vi borde vunnit matchen. Men vi känner ändå att vi tagit ett stort kliv framåt, efter att vi förlorade med 2-8 på hemmaplan i höstas.

Kumla IBK startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Frida Sund och Vendela Fallqvist innan Västra Mälardalen svarade och gjorde 2-1 genom Jessica Carlsson.

Andra perioden blev mållös. 13.27 in i tredje perioden nätade Västra Mälardalens Matilda Sjögren framspelad av Emma Holgersson Bruhn och kvitterade för Västra Mälardalen. Det fastställde slutresultatet till 2-2.

Med tre omgångar kvar är Västra Mälardalen på sjätte plats i tabellen, och Kumla IBK är på elfte plats.

Lördag 26 februari spelar Västra Mälardalen borta mot Västerås IBS 13.00 och Kumla IBK mot Skoghall hemma 14.00 i Kumlahallen.

Matchrapporter: Västra Mälardalen åker ur serien – det står klart efter lördagens match Rönnby U tvingas till kval trots seger mot Kumla IBK Natalie Uppling gjorde två mål när Rönnby U vann mot Västra Mälardalen Kumla IBK vände underläge och vann Tre poäng till Skoghall efter avgörande i slutperioden mot Kumla IBK