Kumla IBK förlorade mot Skoghall

Tre poäng till Skoghall efter avgörande i slutperioden mot Kumla IBK

Skoghall vann borta mot Kumla IBK i Allsvenskan västra dam med 2-1 (0-0, 1-1, 1-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Skoghall avgjorde.

– Det var en jämn match mot ett topplag, som slutade på samma sätt som när vi möter i höstas. Vi har haft svårt hela säsongen med målskyttet, vilket gör att vi inte kan vinna denna typer av matcher, kommenterade Kumla IBK:s tränare Andreas Nordh.

Skoghalls tränare Anton Fallbråten:

– Lite avslagen match där skärpan framför mål saknades. Framförallt från vårt håll. Vi skapar det mesta och det bästa men Kumlas målvakt gör en fin insats. Tre poäng är allt som räknas.

Jasmine Lahti-Bonté stod för Skoghalls avgörande mål 10.59 in i tredje perioden.

Första perioden blev mållös. Skoghall gjorde 0-1 genom Vilma Andersson efter 8.27 i andra perioden.

Kumla IBK kom tillbaka, och gjorde 1-1 genom Filippa Boström efter 11.14. 10.59 in i tredje perioden slog Skoghalls Jasmine Lahti-Bonté till på pass av Tilda Karlstad och avgjorde matchen. 1-2-målet blev matchens sista.

Med två omgångar kvar är Kumla IBK på elfte plats i tabellen, och Skoghall är på tredje plats.

I nästa match, lördag 5 mars, har Kumla IBK Hagfors hemma i Kumlahallen 14.00, medan Skoghall spelar borta mot Västerås IBS 13.00.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Ombytta roller när Huddinge IBS besegrade Skoghall GS 86 för tuffa för Skoghall – förlust med 3-5