Rönnby U vann mot Kumla IBK

Rönnby U tvingas till kval trots seger mot Kumla IBK

Rönnby U måste kvala för att inte åka ur Allsvenskan västra dam. Det står klart trots seger, 5-3 (3-1, 1-1, 1-1), på hemmaplan mot Kumla IBK.

Rönnby U hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 8.42 genom Frida Eklund, och gick upp till 2-0 innan Kumla IBK svarade.

I periodpausen hade Rönnby U ledningen med 3-1. Rönnby U ökade ledningen till 4-1 genom Ebba Hedin efter 7.49 i andra perioden.

Kumla IBK reducerade dock till 4-2 genom Frida Danielsson efter 12.02. Kumla IBK gjorde 4-3 genom Vera Hertzman efter 6.16 i tredje perioden.

Rönnby U kunde dock avgöra till 5-3 med 12.53 kvar av matchen genom Emma Engwall.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Rönnby U slutar på sjunde plats, och Kumla IBK på elfte plats.

Matchrapporter: Förlust i Kval Allsvenskan Play Off 2 dam för Rönnby U mot Partille D1 Rönnby U förlorade borta mot Partille D1 Jubel för Rönnby U efter seger mot Onsala Rönnby U avgjorde mot Onsala Rönnby U tvingas till kval trots seger mot Kumla IBK