Skoghall förlorade mot Västra Mälardalen

Västra Mälardalen åker ur serien – det står klart efter lördagens match

Det har varit en jobbig säsong för Västra Mälardalen i Allsvenskan västra dam. Efter matchen på lördagen borta mot Skoghall i Hammarö Arena blev det klart laget åker ur serien. Detta trots seger i sista matchen, som slutade 4-7 (0-2, 3-2, 1-3).

I början av matchen var Västra Mälardalen starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Jessica Carlsson och Tilde Forsberg. I andra perioden var det i stället Skoghall som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 3-4.

Västra Mälardalen hade övertaget även i tredje perioden. Laget gick upp till 3-5 innan Skoghall reducerade.

Därefter handlade dock allt om Västra Mälardalen och till slut blev det seger, slutresultatet skrevs till 4-7.

Noterbart är att Jessica Carlsson gjorde två mål för Västra Mälardalen och totalt tre poäng, Tilde Forsberg stod för tre poäng, varav två mål och Emma Holgersson Bruhn gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål. Dessutom att Skoghalls Wilma Persson hade tre assists och Nora Pettersson gjorde tre mål.

Det här betyder att Skoghall slutar på fjärde plats, och Västra Mälardalen på åttonde plats.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Ombytta roller när Huddinge IBS besegrade Skoghall GS 86 för tuffa för Skoghall – förlust med 3-5