IBF Borlänge spelade lika mot Sirius
Montage
Matchrapport

Delad pott när IBF Borlänge tog emot Sirius

ANNONS

Hemmalaget IBF Borlänge och Sirius tog en poäng var i mötet i Allsvenskan östra dam. Matchen slutade 6-6 (2-2, 3-0, 1-4, 0-0).

Sirius assisterande tränare Eva Klermyr:

– Spelmässigt var det en jämn match. Borlänge tar ledningen med 2-0 men vi kvitterar i sista sekunden av första. Andra perioden går vi ner lite i koncentrationen och Borlänge får stå omarkerade och prickskjuta in ett par mål viket gör att de leder med 6-2 inför sista även om vi hade våra chanser. I tredje går vi ut fyllda av energi med känslan att vi ska ta detta. Tjejerna gör en grym insats och hämtar in mål efter mål. I sista perioden tog vi över allt och Borlänge får bara ett skott på mål. I sudden hade vi flera chanser att avgöra men när slutsignalen går står det 6-6 på tavlan. Vi är nöjda med en grym upphämtning men vi var värda tre poäng idag. En stor eloge till alla tjejer idag för deras slit.

Sirius får sikta på kval trots krysset mot IBF Borlänge.

Det betydde fjärde matchen i rad utan seger för Sirius.

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

IBF Borlänge spelade bra i andra perioden och gick från 2-2 till 5-2 genom tre snabba mål i mitten av perioden av Petra Hansson, Malin Birath och Linnea Brandt. I tredje perioden var det Sirius som var starkast. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

Fjärde perioden blev mållös.

Resultatet innebär att IBF Borlänge ligger kvar på nionde plats och Sirius på tionde plats i tabellen.

IBF Borlänge tar sig an Kais Mora UIF i nästa match borta tisdag 22 februari 19.00. Sirius möter Alunda borta onsdag 23 februari 20.00.

Matchrapporter: Målfest för Storvreta hemma mot IBF Borlänge Målfest för Åkersberga IBF hemma mot Sirius Alunda gjorde fem mål i tredje perioden – vann stort mot IBF Borlänge Storvreta fortsätter att vinna – har nu tre raka segrar IBF Borlänge klart för nedflyttning – efter förlust mot Bele Barkarby

Den här artikeln handlar om: