Sirius förlorade mot Storvreta

Storvreta fortsätter att vinna – har nu tre raka segrar

Efter en tuff period har Storvreta nu fått igång spelet. På lördagen mötte laget Sirius i IFU Arena i Allsvenskan östra dam och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget tre raka segrar. Segerresultatet mot Storvreta blev 9-3 (0-2, 1-1, 8-0).

– Vi är nöjda med vårt spel de två första perioderna och då håller vi vår gameplan. Den sista perioden är inte godkänd från vår sida. Vi behöver bli mycket tuffare i närkamperna och inte ge så stora ytor för motståndarna, kommenterade Sirius assisterande tränare Eva Klermyr efter matchen.

Matchen var länge mållös. Sirius ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Tilde Klermyr och Isabella Kumlin på 19 sekunder i slutet av perioden och tog greppet om matchen. Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 3-1.

I tredje perioden var det i stället Storvreta som hade greppet. Laget vann perioden med hela 0-8 och matchen med 9-3.

Med en omgång kvar är Sirius på elfte plats i tabellen, medan Storvreta är på fjärde plats.

Sirius möter Åkersberga IBF i nästa match borta lördag 12 mars 12.30. Storvreta möter samma dag IBF Borlänge hemma.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka AIK segrade i toppmötet mot Storvreta Stark defensiv när Storvreta vann mot IBF Falun Utveckling