Fagerhult Habo förlorade mot Pixbo

Målfest när Pixbo krossade Fagerhult Habo i Habo Sporthall

Pixbo hade inga problem med Fagerhult Habo i Allsvenskan södra dam, och vann borta med utklassningssiffrorna 11-0 (1-0, 4-0, 6-0).

– Tung förlust! Vi gör en bra första period sedan dominerar Pixbo matchen med hög press och ett effektivt anfallsspel, kommenterade Fagerhult Habos tränare Tobias Alderhammar.

Fagerhult Habo får sikta på kval efter förlusten mot Pixbo.

Pixbo tog ledningen efter 14.05, genom Emmy Ryhd på pass av Justina Eliasson. I andra perioden var Pixbo starkast och gick från 0-1 till 0-5 genom mål av Justina Eliasson, Emmy Ryhd, Lovisa Eliasson och Alice Dahlberg. Och det var bara början. Pixbo fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 11-0. Målen i sista perioden gjordes av Frida Hellström, Justina Eliasson, Lovisa Eliasson, Carolina Peil, Justina Eliasson och Lovisa Eliasson.

Pixbos Justina Eliasson stod för sex poäng, varav tre mål, Lovisa Eliasson gjorde tre mål och spelade fram till två mål och Frida Hellström gjorde ett mål och totalt tre poäng.

I tabellen innebär det här att Pixbo nu ligger på sjunde plats. Fagerhult Habo är på elfte och sista plats.

I nästa omgång har Fagerhult Habo Kalmarsund borta i KIFAB Arena, lördag 19 februari 16.00. Pixbo spelar borta mot Lindås Rasta onsdag 23 februari 19.00.

Matchrapporter: Tungt besked för Pixbo – åker ur serien Storseger för Munka-Ljungby hemma mot Fagerhult Habo Linnea Wallberg gjorde två mål när Pixbo vann mot Warberg 18 raka segrar för Kalmarsund – efter 27-2 mot Fagerhult Habo Munka-Ljungby får hoppas på en kvalplats efter oavgjort mot Pixbo