Munka-Ljungby förlorade mot IBK Göteborg

IBK Göteborg utklassade Munka-Ljungby på bortaplan

IBK Göteborg dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Munka-Ljungby i Allsvenskan södra dam med hela 11-2 (5-1, 4-1, 2-0).

– Vi förlorar mot ett för dagen bättre lag, inte mycket att säga om. Vi kommer från en tuff period med mycket sjukdom. Tungt absolut! Men nu ser vi fram emot nya viktiga matcher, kommenterade Munka-Ljungbys huvudtränare Fredrik Ahlin.

IBK Göteborg tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.04 genom Moa Rylander, och gick upp till 0-3 innan Munka-Ljungby svarade.

Innan perioden var över hade IBK Göteborg ryckt åt sig ledningen med 1-5. IBK Göteborg var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 2-9.

IBK Göteborg fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 11-2. Målen i sista perioden gjordes av Eda Dagasan och Micaela Sjöberg.

Moa Rylander gjorde tre mål för IBK Göteborg och spelade fram till två mål, Emmelie Södergren stod för fyra poäng, varav ett mål, Sanna Browaldh gjorde ett mål och totalt fyra poäng och Johanna Claesson gjorde två mål och spelade fram till två mål.

Det här betyder att Munka-Ljungby ligger kvar på sjunde plats i tabellen, och IBK Göteborg på andra plats.

Lördag 12 februari möter Munka-Ljungby Lindome hemma 15.15 och IBK Göteborg möter Växjö IBK hemma 17.00.

Matchrapporter: Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot IBK Göteborg Lindås klart för kval efter seger mot IBK Göteborg IBK Göteborg avgjorde med fem mål i tredje perioden IBK Göteborg slog Växjö IBK efter Kajsa Högemarks dubbel Delad pott när IBK Göteborg tog emot Lindome