IBK Göteborg vann mot Warberg IBF

IBK Göteborg avgjorde med fem mål i tredje perioden

I två perioder hängde bortalaget Warberg hyggligt med i matchen mot IBK Göteborg. Men IBK Göteborg öste på rejält i tredje perioden. Till slut blev det hela 10-4 (0-1, 5-2, 5-1) i matchen i Allsvenskan västra/södra dam.

– En härlig seger där vi fick jobba hårt. Var en märklig och stundtals lite energilös match. Fick uppförsbacke med 1-3 läge i början av andra perioden. Men tjejerna gör det fantastiskt och krigar sig in i matchen med att vara effektiva. Alla tar de roller som behövs, även att de ibland är obekväma och tuffa. Tjejerna löser det med bravur. Grymt stolt över vår insats idag, med tanke på starten vi får denna viktiga match. Som slutar med en go seger, kommenterade IBK Göteborgs tränare Daniel Hansson.

Warberg tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Amanda Johansson framspelad av Elin Mossberg.

I andra perioden var det i stället IBK Göteborg som hade övertaget. Laget vann perioden med 5-2 och ställningen efter två perioder var 5-3.

IBK Göteborg tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 8.42 genom Tuva Aube Heines, och gick upp till 8-3 innan Warberg svarade.

Slutresultatet blev 10-4 i IBK Göteborgs favör.

Ebba Sporrong gjorde två mål för IBK Göteborg och tre målgivande passningar och Sofia Brydolf stod för tre mål och ett assist. Warbergs Amanda Johansson gjorde tre mål och ett assist och Elin Mossberg gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

IBK Göteborg har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 28–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Warberg har en oavgjord och fyra förluster och 22–33 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är IBK Göteborg på femte plats i tabellen, medan Warberg är på åttonde plats.

I nästa omgång har IBK Göteborg Lindås hemma i Lundenhallen, lördag 4 mars 17.15. Warberg spelar hemma mot Växjö IBK söndag 5 mars 16.00.

Matchrapporter: Lund Elit vann hemma mot Warberg Förlust för Warberg hemma mot IBK Lund Seger för Malmö FBC hemma mot Warberg Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot IBK Göteborg Lindome vann enkelt hemma mot Warberg