Växjö IBK förlorade mot IBK Göteborg

IBK Göteborg slog Växjö IBK efter Kajsa Högemarks dubbel

Det blev IBK Göteborg som gick segrande ur mötet med Växjö IBK i Allsvenskan västra/södra dam på bortaplan, med 8-4 (4-2, 1-1, 3-1).

IBK Göteborgs tränare Daniel Hansson:

– En väl genomförd match av oss. Framförallt så fick vi äntligen igång effektiviteten och utdelning på avsluten. Matchens betydelse kan ju inte heller överskattas då vi båda ligger runt kvalstrecket. Det är bara att kriga vidare och jobba hårt nu sista omgångarna. Grymt imponerad av tjejerna idag, som gjorde en riktigt fin insats. Nu blir det en enkel bussresa hem till Göteborg med tre poäng till på kontot.

IBK Göteborg var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-4.

Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 3-5.

8.22 in i tredje perioden nätade IBK Göteborgs Sofia Brydolf på pass av Therese Högberg och ökade ledningen.

9.22 in i perioden slog Emilia Lindgren till på pass av Alva Claesson och reducerade. Men mer än så orkade Växjö IBK inte med.

Efter 16.27 slog Ebba Sporrong till framspelad av Evelina Premberg och ökade ledningen för IBK Göteborg.

Efter 16.37 gjorde Emmelie Södergren mål framspelad av Julia Johnsson och ökade ledningen för IBK Göteborg. 4-8-målet blev matchens sista.

IBK Göteborgs Kajsa Högemark stod för två mål och ett assist.

Växjö IBK har två vinster och tre förluster och 18–30 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan IBK Göteborg har två vinster, två oavgjorda och en förlust och 20–19 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Växjö IBK på sjunde plats i tabellen, och IBK Göteborg är på sjätte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 25 februari. Då möter Växjö IBK Jönköping i Jönköpings Idrottshus 14.00. IBK Göteborg tar sig an Warberg hemma 14.45.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Växjö IBK toppar tabellen efter seger mot Fristad Växjö IBK besegrade Olofström och toppar nu tabellen