IBK Göteborg spelade lika mot Lindome
Montage
Matchrapport

Delad pott när IBK Göteborg tog emot Lindome

ANNONS

Hemmalaget IBK Göteborg och Lindome tog en poäng var i mötet i Allsvenskan västra/södra dam. Matchen slutade 3-3 (2-0, 0-1, 1-2, 0-0).

– En bra och riktigt jämn match. Vi startar med mycket energi och vilja, vilket ger oss en bra start och 2-0. Dock tappat vi övertaget och Lindome tar över och kan både komma ikapp och även ta ledningen med 2-3. Men vi har en jäkla bra karaktär och kämpar in en kasse i 6-5 spel i slutet av matchen. Sudden slutade mållös, men vi var närmsta ett extra poäng. Vi får vara nöjda med en poäng. Sett över 60 minuter. Så var det nog rättvist. Måste framhäva laget idag. Vilken energi och alla tar sin roll. Nu bygger vi vidare på detta, kommenterade IBK Göteborgs tränare Daniel Hansson efter matchen.

I början av matchen var IBK Göteborg starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Julia Johnsson och Emmelie Södergren.

Efter 17.26 i andra perioden nätade Amanda Lööv Miljevic, framspelad av Jonna Karlsson och reducerade åt Lindome.

2.38 in i tredje perioden slog Jenny Abrahamsson till på pass av Denise Nilsson och kvitterade.

Efter 3.04 nätade Jonna Karlsson på pass av Moa Wahlström och gav Lindome ledningen.

IBK Göteborg kvitterade till 3-3 med 56 sekunder kvar att spela på nytt genom Julia Johnsson på pass av Sofia Brydolf.

Förlängningen blev mållös.

IBK Göteborg har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 16–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Lindome har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 24–16 i målskillnad. Det här var IBK Göteborgs andra oavgjorda match den här säsongen.

Med fyra omgångar kvar är IBK Göteborg på sjätte plats i tabellen, medan Lindome är på femte plats.

I nästa match, lördag 18 februari, har IBK Göteborg Växjö IBK borta i Fortnox Arena 13.00, medan Lindome spelar hemma mot Jönköping 15.00.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad Moa Wahlström stor matchhjälte när Lindome slog Olofström Lindås vann efter sen kvittering mot Lindome

Den här artikeln handlar om: