Pixbo vann mot IBK Göteborg

Pixbo tog bonuspoängen hemma mot IBK Göteborg

Matchen i Allsvenskan södra dam mellan hemmalaget Pixbo och gästande IBK Göteborg var oavgjord vid full tid, 3-3. Först i förlängningen kom avgörandet, där Pixbo spikade segerresultatet, 4-3 (0-1, 1-1, 2-1, 1-0). Justina Eliasson blev matchhjälte för Pixbo med sitt mål i förlängningen.

IBK Göteborg tog ledningen efter 6.05, genom Julia Johnsson. Efter 2.18 gjorde IBK Göteborg 0-2 genom Louise Hedkvist.

Pixbo reducerade dock till 1-2 genom Maja Fogelhamre efter 5.03 i andra perioden. 38 sekunder in i tredje perioden nätade Pixbos Maddis Agus framspelad av Justina Eliasson och kvitterade för Pixbo.

1.18 in i perioden slog IBK Göteborgs Louise Hedkvist till ännu en gång på pass av Lisa Djurberg och gav IBK Göteborg ledningen.

Efter 16.57 slog Justina Eliasson till och kvitterade för Pixbo.

I förlängningen tog det 2.40 innan Pixbo också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Justina Eliasson, på pass av Lovisa Eliasson.

Justina Eliasson gjorde två mål för Pixbo och totalt tre poäng.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Pixbo på tionde plats och IBK Göteborg på andra plats.

Lördag 5 februari 18.40 spelar Pixbo hemma mot Craftstaden. IBK Göteborg möter Munka-Ljungby borta i Munkahallen tisdag 8 februari 20.00.

Matchrapporter: Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot IBK Göteborg Lindås klart för kval efter seger mot IBK Göteborg IBK Göteborg avgjorde med fem mål i tredje perioden IBK Göteborg slog Växjö IBK efter Kajsa Högemarks dubbel Delad pott när IBK Göteborg tog emot Lindome