IBK Göteborg vann mot Fagerhult Habo

Väntad seger för IBK Göteborg som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för IBK Göteborg, och så blev det också när det formstarka laget mötte Fagerhult Habo på hemmaplan. Efter segersiffrorna 16-1 (4-1, 5-0, 7-0) har nu IBK Göteborg fyra raka segrar. Fagerhult Habo har fyra förluster i rad i Allsvenskan södra dam.

– Det var längesen vi spelade match och det märks väldigt tydligt! Under delar av matchen håller vi ihop vårt försvarspel, men idag skapar vi bara några enstaka chanser! Göteborg har ett massivt övertag i bollinnehav och vi får mest stressa iväg bollen, kommenterade Fagerhult Habos tränare Tobias Alderhammar.

IBK Göteborg hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.25 genom Louise Hedkvist, och gick upp till 2-0 innan Fagerhult Habo svarade.

Innan perioden var över hade IBK Göteborg ryckt åt sig ledningen med 4-1. I andra perioden var IBK Göteborg starkast och gick från 4-1 till 9-1 genom tre mål av Ida Hawerman, ett mål av Sofia Brydolf och ett mål av Micaela Sjöberg. Det sista målet kom med 23 sekunder kvar av perioden. Och det var bara början. IBK Göteborg fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 16-1. Målen i sista perioden gjordes av Elin Olausson, Johanna Claesson, Sofia Brydolf, Louise Hedkvist, Sofia Brydolf, Johanna Claesson och Micaela Sjöberg.

IBK Göteborgs Ida Hawerman stod för sex poäng, varav tre mål, Micaela Sjöberg gjorde två mål och spelade dessutom fram till tre mål, Johanna Claesson gjorde tre mål och totalt fyra poäng, Sofia Brydolf gjorde tre mål och Louise Hedkvist gjorde tre mål.

IBK Göteborg stannar därmed på andra plats, och Fagerhult Habo sist, på elfte plats, i tabellen.

Lördag 29 januari 16.00 spelar IBK Göteborg borta mot Kalmarsund. Fagerhult Habo möter Lindome borta i Almåshallen söndag 30 januari 15.00.

Matchrapporter: Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot IBK Göteborg Lindås klart för kval efter seger mot IBK Göteborg IBK Göteborg avgjorde med fem mål i tredje perioden IBK Göteborg slog Växjö IBK efter Kajsa Högemarks dubbel Delad pott när IBK Göteborg tog emot Lindome