Hovslätt vann mot Pixbo
Montage
Matchrapport

4-3 mot Pixbo gjorde Hovslätt till segrare igen

ANNONS

Spelarna i Hovslätt fick äntligen njuta av en seger igen, efter 4-3 (2-1, 2-0, 0-2) hemma mot Pixbo. Segern var den första efter nio matcher i rad utan seger i Allsvenskan södra dam.

– Det var verkligen en efterlängtad seger. Vi har gjort bra insatser på slutet och känt att vi närmat oss poäng så skönt att det var dags nu. Dessutom mot en bottenkollega, vilket gjorde poängen än mer värdefulla. Vi var stabila i försvaret och utnyttjade några snabba omställningar där framför allt andra perioden var riktigt bra genomförd. I slutet blev det lite nervöst men tack vare ett uppoffrande spel och en storspelande målvakt höll vi ihop det och fick segerjubla för första gången på länge, kommenterade Hovslätts tränare Henrik Jonsson efter matchen.

Hovslätt tog ledningen efter 11.21, genom Stina Rudstam på pass av Elsa Hag.

Pixbo kvitterade till 1-1 efter 12.16, genom Selma Albertsson framspelad av Emma Gillåker.

Hovslätt tog ledningen på nytt efter 15.30, genom Alicia Forsström på pass av Emma Svensson.

Hovslätt startade andra perioden bäst och gick från 2-1 till 4-1 genom mål av Alicia Forsström och Emma Svensson. Linnea Wallberg och Frida Hellström reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 4-3 kom inte Pixbo.

Hovslätts Alicia Forsström stod för tre poäng, varav två mål.

För Hovslätt gör resultatet att laget nu ligger på nionde plats i tabellen, medan Pixbo är på tionde plats.

I nästa match möter Hovslätt Lindome borta på lördag 29 januari 14.00. Pixbo möter Munka-Ljungby söndag 30 januari 13.00 hemma.

Matchrapporter: Tungt besked för Pixbo – åker ur serien Uddamålsseger för Hovslätt som besegrade Munka-Ljungby Kalmarsund avgjorde med fem mål i tredje perioden Linnea Wallberg gjorde två mål när Pixbo vann mot Warberg Munka-Ljungby får hoppas på en kvalplats efter oavgjort mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: