Vallentuna förlorade mot Tyresö Trollbäcken

Tyresö Trollbäcken vände underläge till seger

Tyresö Trollbäcken hade problem och låg under med 2-3 efter två perioder i matchen i division 1 östra Svealand herr mot Vallentuna i Rosendalsskolan Norra Sporthall. Men i tredje kom vändningen, och till slut blev det 5-4 för bortalaget Tyresö Trollbäcken.

– Jämn och tajt match där vi inte riktigt får in de enkla mål. Vi gör en helt okej första period, i andra sedan kommer vi ut och gör de väldigt bra och vi får resultat för vårt slit. Tredje perioden gör TT bra och får in två snabba kassar efter det kommer vi tyvärr inte upp i den nivån som vi vill och behöver ha mot ett starkt försvarsspel som TT besitter, kommenterade Vallentunas tränare Tobias Lundqvist efter matchen.

Första perioden var jämn. Vallentuna inledde bäst och tog ledningen genom Joakim Ekerberg efter 9.45, men Tyresö Trollbäcken kvitterade genom Linus Wahlström. Och Tyresö Trollbäcken hann också ta ledningen, genom Filip Bjurkell. Matchen stod därefter länge och vägde. Efter 12.56 i andra perioden nätade Joakim Ekerberg åter igen, och kvitterade för Vallentuna.

Joakim Ekerberg gjorde dessutom ännu en gång mål, 3-2 efter 18.15.

Tyresö Trollbäcken gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 3-2 till ledning med 3-5 på bara 5. 40.

Fredrik Nyholm reducerade förvisso, men närmare än 4-5 kom inte Vallentuna.

Vallentunas Joakim Ekerberg gjorde tre mål.

I tabellen innebär det här att Tyresö Trollbäcken nu ligger på fjärde plats. Vallentuna är på nionde plats.

Söndag 23 januari 17.30 spelar Vallentuna borta mot Älvsjö. Tyresö Trollbäcken möter Björklinge hemma i Tyresöhallen söndag 16 januari 15.00.

Matchrapporter: Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby Tyresö Trollbäcken vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Djurgården Förlust mot Sirius trots comeback för Tyresö Trollbäcken