#ibsilly
Marcus Peil.
Foto: Svensk Innebandy
Division 1 västra Götaland

20-åringen klar för spel i Herr1an

ANNONS

Tecknar dubbellicensavtal: "En renodlad poängspelare"

Marcus Peil fostrades i Kungsbacka-laget Onsala innan han i ung ålder bytte till Lindås. När det var dags att välja gymnasium så föll valet på RIG. Tre år senare, som nybliven U19-landslagsman, så vände forwarden hem till Västkusten för spel i Pixbo, som han representerat under två säsonger. 

Peil har dock inte fått någon tongivande roll hos Pixbo och nu så står det klart att han kommer ha möjlighet att representera Herr1an-laget Floda under resterande del av säsongen, detta på dubbellicens. 

– Det känns väldigt kul att få jobba ihop med Peil och att denna möjlighet har dykt upp vid just detta tillfälle är extremt sällsynt. Jag är oerhört tacksam för denna möjlighet som vi får tillgång till via Pixbo, säger Flodas tränare Erik Enoksson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Marcus är en renodlad poängspelare som kommer till Floda för hitta glädjen till sin innebandy. Detta är något som vi gärna hjälper Peil med och som vi hoppas lösa för att få ut det bästa av alla världar. Marcus kommer vara tillgänglig mot Nilsby på lördag och blir ett väldigt starkt nyförvärv för oss.

Marcus Peil Foto: Svensk Innebandy

Floda ligger för närvarande näst sist i Herr1an Västra, med en poäng upp till säker mark. 2019/20, som var lagets senaste fulla säsong, så slutade man nia i samma serie. 


Highlights: Sirius-Pixbo Wallenstam 4-11

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: