Hammarby IBF förlorade mot Storvreta

Storvreta utklassade Hammarby IBF på bortaplan

Storvreta dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Hammarby IBF i Allsvenskan östra dam med hela 11-1 (4-0, 4-0, 3-1).

– Vi inleder första tio minuterna riktigt bra och skapar lägen som Vreta inte räknat med. Sedan orkar vi inte hålla markeringsspelet i det egna "slottet" på de ytor Vreta alltid söker instick på. Det är inget snack om att gästerna vinner rättvist, men det var lite väl stora siffror sett till hur matchbilden faktiskt var. Kul att domarna lät lagen smälla på, kommenterade Hammarby IBF:s tränare Björn Bekkhus.

Storvreta spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom mål av Evelina Sparf, Anna Skyltbäck, Frida Bäfve och Selma Frykholm. Och det var bara början. Även i andra perioden var det Storvreta som var starkast. Laget vann perioden med 0-4 och ställningen efter två perioder var 0-8.

Storvreta hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 0.10 genom Johanna Kauppinen, och gick upp till 0-10 innan Hammarby IBF svarade.

Innan matchen var över hade Storvreta gjort hela 1-11.

Noterbart är att Storvretas Evelina Sparf stod för tre poäng, varav två mål och Maja Bergbom gjorde två mål och spelade fram till ett mål.

För Storvreta gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Hammarby IBF är på tolfte och sista plats.

I nästa omgång har Hammarby IBF IBF Borlänge hemma i Sjöstadshallen, lördag 15 januari 16.00. Storvreta spelar hemma mot Bele Barkarby söndag 16 januari 14.00.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka AIK segrade i toppmötet mot Storvreta Stark defensiv när Storvreta vann mot IBF Falun Utveckling