Pixbo Wallenstam vann mot Storvreta

Pixbo Wallenstam avgjorde tät match mot Storvreta i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Pixbo Wallenstam och gästande Storvreta var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Pixbo Wallenstam och vann matchen i Superligan SSL herr med 6-4 (2-2, 2-2, 2-0).

– Imponerande av killarna att spela så fin innebandy trots det lite kniviga läget i tabellen. Tycker vi är bättre matchen igenom och avgörandet kom egentligen väl sent. Sen vet vi ju att matcher aldrig är slut på den här nivån och speciellt idag när vi möter en av världens bästa femmor. Stolt över hela laget och att vi inte ens behövde gå ner på folk, kommenterade Pixbo Wallenstams tränare Thomas Hammar Andersson.

Pixbo Wallenstam startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 20 sekunder slog Felix Lanver till på pass av Filip Kalentun.

Storvreta kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 1.49 nätade Otto Weidman framspelad av Robin Nilsberth.

Laget tog också ledningen efter 13.11, genom Filip Eriksson.

Pixbo Wallenstam kvitterade till 2-2 efter 17.57, genom Gustav Fritzell på pass av Linus Nestorsson.

Efter 1.07 i andra perioden nätade Liam Åström, på pass av Filip Eriksson och gav Storvreta ledningen.

Andreas Stefansson gjorde dessutom 2-4 efter 4.40 framspelad av Robin Nilsberth.

Efter 17.02 slog Gustav Fritzell till ännu en gång, framspelad av Martin Östholm och reducerade åt Pixbo Wallenstam.

Martin Östholm gjorde dessutom 4-4 efter 17.53 på pass av Linus Nestorsson.

Pixbo Wallenstam startade tredje perioden bäst och gick från 4-4 till 6-4 genom mål av Martin Östholm och Felix Lanver och avgjorde matchen.

Pixbo Wallenstams Martin Östholm stod för fyra poäng, varav två mål.

Pixbo Wallenstam stannar därmed på tionde plats, och Storvreta på femte plats, i tabellen.

Pixbo Wallenstam tar sig an Hagunda i nästa match borta torsdag 30 december 19.00. Storvreta möter Linköping hemma onsdag 29 december 18.30.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas Pixbo tog ny seger mot IBF Falun