Tullinge förlorade mot Visby IBK

Visby IBK utklassade Tullinge på bortaplan

Visby IBK dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Tullinge i Allsvenskan norra herr med hela 13-2 (5-0, 5-2, 3-0).

– Matchbilden idag blev inte som vi förväntade oss, gästerna inledde piggt och effektivt och vi kommer inte upp i nivå. Trenden fortsätter matchen igenom och trots periodvis bättre spel från vår sida återtar gästerna initiativet och matchen rinner oss ur händerna och slutar med storförlust. Vi lyckas inte plocka fram förmågan att vända matcher idag, bara att blicka framåt och se fram mot nästa match, kommenterade Tullinges lagledare Urban Sandgren efter matchen.

Visby IBK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom två mål av Markus Jovic, ett mål av Albin Lundell, ett mål av Robin Markström och ett mål av Mattias Andersson. Det skulle komma mer från Visby IBK. Även i andra perioden var det Visby IBK som var starkast. Laget vann perioden med 2-5 och ställningen efter två perioder var 2-10.

Visby IBK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 13-2. Målen i sista perioden gjordes av Wilmer Viinamäki, Robin Markström och Albin Lundell.

Markus Jovic gjorde tre mål för Visby IBK och totalt fem poäng, Wilmer Viinamäki stod för tre poäng, varav ett mål, Albin Lundell gjorde tre mål, Robin Markström gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Mattias Andersson gjorde två mål och totalt tre poäng.

Det här betyder att Visby IBK ligger på sjunde plats i tabellen, och Tullinge är på sjätte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är torsdag 6 januari. Då möter Tullinge AIK i Fleminghallen 17.30. Visby IBK tar sig an Sätra hemma 17.00.

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan