Hovslätt förlorade mot Munka-Ljungby
Montage
Matchrapport

Munka-Ljungby vann mot Hovslätt borta – avgjorde i förlängningen

ANNONS

Det blev en riktigt tajt match när Hovslätt tog emot Munka-Ljungby i Allsvenskan södra dam. Matchen avgjordes först i förlängningen där bortalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0). Nellie Jemth blev matchhjälte för Munka-Ljungby med sitt mål i förlängningen.

– Det var en ganska avvaktande match i långa stunder med två lag som hade fokus på försvarsspelet, vilket också siffrorna skvallrar om. Det blev nervöst mot slutet och båda lagen skapade farligheter men jag tycker ändå att vi hade ett spelmässigt övertag som borde ha givit oss tre poäng. En poäng är ändå viktigt och försvarsmässigt var det ett steg framåt, tyckte Hovslätts tränare Henrik Jonsson, efter matchen.

Munka-Ljungbys assisterande tränare Daniel Nilsson om matchen:

– Vi möter ett defensivt skickligt lag som spelat många jämna matcher. Tyvärr lyckas vi inte riktigt driva upp tempot för att ta oss till de riktigt heta chanserna. Men att kriga sig till bonuspoängen efter en lång bussresa och med många spelare borta visar ändå på en bredd och karaktär i truppen.

Första perioden blev mållös. Munka-Ljungby tog ledningen med 0-1 genom Wilma Holmkvist efter 8.08 i andra perioden.

Hovslätt kom tillbaka, och gjorde 1-1 genom Felicia Nyström efter 10.03. Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 2.21 innan Munka-Ljungby avgjorde till 1-2. Matchvinnare för bortalaget blev Nellie Jemth, på pass av Nellie Ohlsson Thörn.

För Munka-Ljungby gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Hovslätt är på tionde plats.

Hovslätt tar sig an IBK Göteborg i nästa match borta fredag 7 januari 19.30. Munka-Ljungby möter IBK Göteborg hemma torsdag 6 januari 15.15.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Hovslätt som besegrade Munka-Ljungby Kalmarsund avgjorde med fem mål i tredje perioden Storseger för Munka-Ljungby hemma mot Fagerhult Habo Munka-Ljungby får hoppas på en kvalplats efter oavgjort mot Pixbo Kalmarsund gjorde fem mål i tredje perioden – vann stort mot Munka-Ljungby

Den här artikeln handlar om: