Fröjered vann mot IBF Linköping

Fröjered äntligen segrare igen efter vinst mot IBF Linköping

Efter fem matcher utan seger i Allsvenskan västra dam kunde Fröjered till slut ta tre poäng igen. Laget vann på hemmaplan mot IBF Linköping, med 6-2 (2-0, 2-1, 2-1).

I början av matchen var Fröjered starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Tilda Härnborg i slutet av perioden. Fröjered tog kommandot även i andra perioden. Laget gick upp till 3-0 innan IBF Linköping reducerade.

Därefter kontrollerade dock Fröjered spelet och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 4-1. 4.28 in i tredje perioden slog IBF Linköpings Ida Pettersson till på pass av Cornelia Hellqvist och reducerade åt IBF Linköping. Men mer än så orkade IBF Linköping inte med.

5.49 in i perioden nätade Fröjereds Saga Lidén och ökade ledningen för Fröjered.

Efter 13.18 nätade Alva Härnborg ännu en gång på pass av Tilda Härnborg och ökade ledningen för Fröjered. 6-2-målet blev matchens sista.

Noterbart är att Fröjereds Tilda Härnborg stod för fyra poäng, varav två mål.

Fröjered ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan IBF Linköping är på femte plats.

Fröjered tar sig an Katrineholm i nästa match borta lördag 18 december 17.00. IBF Linköping möter Nykvarn hemma söndag 19 december 15.30.

Matchrapporter: Västerås IBS vann enkelt hemma mot Fröjered Fröjered vann enkelt hemma mot Hagfors Uddamålsseger för Fröjered som besegrade Telge SIBK Katrineholm vann enkelt hemma mot Fröjered Fröjered vann efter avgörande i förlängningen mot Lockerud/Mariestad