Notification

Världens lättaste innebandyklubba: CARBSKIN WEIGHTLESS

173 gram lätta klubban säljs i begränsat antal: "Man måste nog skynda sig om man är intresserad"

Lättviktsklubbor har länge varit hett på marknaden och UNIHOC har nyligen släppt sin lättaste innebandyklubba någonsin. CARBSKIN WEIGHTLESS heter den unika modellen som väger endast 173 gram. Johan Jihde på UNIHOC berättar om processen som gjort det möjligt:

– Detta är ett mycket intressant projekt där vi ville se hur lågt vi kan komma viktmässigt på en toppklubba genom att finslipa klubbans alla beståndsdelar. Vi har tagit fram ett nytt optimerat CARBSKIN-skaft där vi gjort en ny typ av lay-up för konstruktionen av kolfibret för att reducera vikten. I kombination med detta så har vi tagit fram en lättare typ av grepplinda, och vi har även använt en knopp som är mindre för att kapa vikt. Och som kronan på verket har vi använt vårt lättaste blad, PLAYER-bladet i PP-plast, för att få en så låg totalvikt som möjligt, säger Johan Jihde till Innebandymagazinet.

Hur ser trenden ut gällande lättviktsklubbor, hur stor är efterfrågan och hur stort fokusområde är det hos er? 

– Vi arbetar alltid för att förbättra våra skaft i alla olika klubb-kategorier, inte endast i lättviktssegmentet. Våra klubbor ska alltid ha en bra balans och god hållbarhet, detta ligger alltid i fokus oavsett kategori av klubba. Vi upplever dock att efterfrågan på lätta klubbor fortsätter att öka, och vi har därför jobbat hårt för att få fram en så lätt klubba som möjligt och samtidigt göra den både välbalanserad och stark i konstruktionen.

Vad är fördelarna med en lätt klubba? 

– Spelarna upplever att de blir snabbare i de tekniska momenten när vikten på klubban minskar, och känslan när man spelar med en riktigt lätt klubba är också väldigt behaglig och något som många spelare eftersträvar.

Är det någon stjärna som kommer spela med denna? 

– Detta är en Limited Edition som enbart har funnits till försäljning, den har alltså inte gått ut till våra sponsrade lag och spelare den här gången.

När och var finns den tillgänglig att beställa? 

– Den finns att köpa hos välsorterade innebandybutiker, men man måste nog skynda sig om man är intresserad eftersom klubban endast sålts i ett begränsat antal och är helt slut i lager hos oss.

PLAYER TITAN CARBSKIN WEIGHTLESS EDITION 28 LTD

Vikt: 173 gram

Längd: 96, 100, 104 cm

Flex: 28

Grepplinda: Carbskin Lightweight Grip

Blad: Player

 

JUST NU! 20% på hela sortimentet hos Unihoc.com (gäller på ordinarie priser)

Ange rabattkoden: MAGAZINET20

Du kanske även vill läsa:
Nya GLNT-klubban ska avgöra VM-finalen: "Det är tanken"
Nya GLNT-klubban ska avgöra VM-finalen: "Det är tanken"
Nyhet: ECO - den klimatsmarta innebandyklubban
Nyhet: ECO - den klimatsmarta innebandyklubban
Nya RE7 ute nu: "Enda 27-skaftet i vår kollektion"
Nya RE7 ute nu: "Enda 27-skaftet i vår kollektion"