Notification

Nya GLNT-klubban ska avgöra VM-finalen: "Det är tanken"

Alexander Galante Carlström har fått sin nya GLNT-modell - släpps till försäljning på fredag.

UNIHOC fortsätter att släppa heta nyheter på löpande band. Den här veckan presenteras nya GLNT, klubban som Faluns VM-stjärna Alexander Galante Carlström spelar med och som han också har varit med och tagit fram utifrån sina speciella önskemål.
– Förväntningarna är höga, Alexander är ju en av de mest välkända innebandyprofilerna både i Sverige och internationellt och hans GLNT-klubbor är alltid mycket efterfrågade, säger Johan Jihde på UNIHOC och berättar om hur samarbetet har fungerat med Galante i tillverkningsprocessen:

– Samarbetet funkar jättefint, det är lätt att jobba med honom eftersom han är väldigt specifik i sina önskemål om hur klubbans specs ska vara. Vi bollar sedan hans tankar tillsammans och kommer fram till hur vi vill att designen ska se ut.

Vilka detaljer på nya GLNT är viktigast att lyfta fram? 
– Alex själv är väldigt noggrann med att det måste vara en grå TOP GRIP-linda på klubban, samt ett EPIC-blad i PE-plast. Klubban går dock att köpa även med ICONIC-bladet om man föredrar detta.

När och var finns den tillgänglig att beställa? 
– GLNT-klubborna släpps på fredagen den 3:e december i både butik och online. Förbeställning kan göras hos flera av innebandybutikerna, om man vill säkra upp sitt köp i förväg.

Galante: ”Grepplindan är otroligt viktig för mig”

Alexander Galante Carlström berättar själv om vilka komponenter som varit viktiga för honom.
– Det bästa tycker jag är balansen i klubban. Det kommer lättare och lättare klubbor hela tiden men personligen gillar jag inte om det inte känns att man håller i klubban. Den ska inte vara för lätt. Den här väger runt 220 gram och det är perfekt. Flexen (26) är exakt som jag vill ha den, ganska hård flex om man jämför med vad som finns på marknaden. Grepplindan är otroligt viktig för mig också, en av de viktigaste komponenterna, och där kör jag med Unihocs gråa Top Grip. Det är den bästa lindan på marknaden, och det säger jag inte bara för att jag är sponsrad av UNIHOC, så är det verkligen. Den ger det bästa greppet och det håller länge, säger Galante Carlström.

Passar GLNT bara för målskyttar eller även andra spelartyper?
– Den passar fler spelartyper. Jag kör med EPIC-bladet som är lite mer ett skottblad när man vill skjuta bättre, men man kan passa bra med det också. Den finns även med ICONIC-blad som har ytterligare en aning mer skålning om man föredrar det.

Klubban är nästan helvit, väldigt stilren, är det så du vill ha det?
– Ja, det är klart. Jag börjar ju bli till åren och har svårt för skrikiga färger (skratt). Jag och UNIHOC kom överens om att det skulle vara en clean design. Tidigare har jag alltid spelat med svart klubba men nu tyckte vi det var dags att byta. Det är inte färgen som avgör hur många mål man gör! Men jag är väldigt nöjd med designen.

Och det är den här klubban du ska spela med nu i VM?
– Det stämmer bra. Jag har precis fått min leverans med de nya klubborna så nu är det bara att gasa.

Är det den här klubban som avgör VM-finalen 11 december?
– Det är tanken! Vem som avgör spelar ingen roll egentligen men det är min uppgift att försöka avgöra i alla fall.


ICONIC GLNT SUPERSKIN COMP 30
Längd: 87 och 92 cm
Flex: 30
Blad: ICONIC
Grepplinda: TOP GRIP

ICONIC GLNT SUPERSKIN REG 26
Längd: 96, 100 och 104 cm
Flex: 26
Blad: ICONIC
Grepplinda: TOP GRIP

EPIC GLNT SUPERSKIN COMP 30
Längd: 87 och 92 cm
Flex: 30
Blad: EPIC
Grepplinda: TOP GRIP

EPIC GLNT SUPERSKIN REG 26
Längd: 96, 100 och 104 cm
Flex: 26
Blad: EPIC
Grepplinda: TOP GRIP


JUST NU! 20% på hela sortimentet hos Unihoc.com (gäller på ordinarie priser)
Ange rabattkoden: MAGAZINET20

Du kanske även vill läsa:
Nya RE7 ute nu: "Enda 27-skaftet i vår kollektion"
Nya RE7 ute nu: "Enda 27-skaftet i vår kollektion"
Nyhet: ECO - den klimatsmarta innebandyklubban
Nyhet: ECO - den klimatsmarta innebandyklubban