Gamla Stan vann mot Holmsund City
Montage
Matchrapport

Gamla Stan slog Holmsund City efter Philip Hörlins dubbel

ANNONS

Det blev Gamla Stan som gick segrande ur mötet med Holmsund City i division 1 Norrland herr på hemmaplan, med 5-4 (2-0, 1-0, 2-4).

– Vi kommer ut fullt påkopplade idag och har bestämt oss från start att vi ska vinna. Vi får en komfortabel ledning ganska tidigt och det känns som vi har full kontroll på matchen. Sedan släpper vi tyvärr in Holmsund i slutet av matchen där de får göra några mål i powerplay. Totalt sett en stabil insats som vi kan bygga vidare på. I två perioder spelar vi bättre än på länge. Bra tålamod med bollen och fina avvägningar i försvarspelet. I tredje fortsätter vi vara förande i matchen, men några utvisningar bjuder in Holmsund i matchen och då blir det i slutändan tight. Skönt att vi kunde hålla undan och få lite medvind inför fortsättningen, tyckte Gamla Stans tränare Pontus Nilsson, efter matchen.

Gamla Stan startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Philip Hörlin och Olle Hedman. Efter 7.47 i andra perioden nätade Philip Hörlin ännu en gång, på pass av Anton Carli och ökade ledningen för Gamla Stan. I tredje perioden var det i stället Holmsund City som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-4 men Gamla Stan kunde hålla undan och vinna matchen med 5-4.

Noterbart är att Philip Hörlin gjorde två mål för Gamla Stan och totalt tre poäng.

Det här betyder att Gamla Stan nu ligger på sjätte plats i tabellen, och Holmsund City är på nionde plats.

I nästa omgång har Gamla Stan Thorengruppen 2 hemma i Balderhallen, fredag 17 december 19.30. Holmsund City spelar hemma mot Wibax lördag 18 december 12.30.

Matchrapporter: Gamla Stan besegrade Öjebyn på hemmaplan Bollnäs åker ur serien – det står klart efter söndagens match Storseger för Gamla Stan borta mot Håsta Thorengruppen 2 besegrade Gamla Stan på bortaplan Efter förlustsviten: Seger igen för Gamla Stan – 6-5 mot IBK Luleå

Den här artikeln handlar om: