Gamla Stan vann mot IBK Luleå
Montage
Matchrapport

Efter förlustsviten: Seger igen för Gamla Stan – 6-5 mot IBK Luleå

ANNONS

Fem förluster i rad i division 1 Norra herr räckte. Hemma mot IBK Luleå bröts den tuffa sviten för Gamla Stan. Det blev 6-5 (3-1, 1-2, 2-2) i matchen på lördagen.

IBK Luleås tränare Pär Johansson tyckte så här om matchen:

– Vi gör en för dålig första period och ställer oss dåligt till. Sen gör vi två bra perioder och skapar chanser för att vinna matchen. Vi bör kunna avgöra matchen på de chanser vi skapar.

Magnus Ström stod för Gamla Stans avgörande mål 17.47 in i tredje perioden.

Gamla Stan var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-1.

I andra perioden var det i stället IBK Luleå som hade greppet. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

5.47 in i tredje perioden nätade IBK Luleås Linus Grönlund återigen framspelad av Joel Grape Tjernström och kvitterade.

7.29 in i perioden slog Max Granlund till på pass av Emil Wiklund och gav laget ledningen.

Efter 11.17 nätade Lucas Lindbäck på pass av Linus Grönlund och kvitterade för IBK Luleå.

Efter 17.47 slog Magnus Ström till ännu en gång framspelad av Emil Wiklund och avgjorde matchen.

Noterbart är att Linus Grönlund gjorde två mål för IBK Luleå och ett assist och Lucas Lindbäck stod för ett mål och två assist. Dessutom att Gamla Stans Emil Wiklund hade tre assists.

Gamla Stan har en seger och fyra förluster och 23–35 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan IBK Luleå har två vinster och tre förluster och 36–32 i målskillnad. Det här var Gamla Stans tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också IBK Luleås tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att Gamla Stan är kvar på nionde plats, och IBK Luleå stannar på femte plats, i tabellen.

I nästa match möter Gamla Stan Thorengruppen 2 hemma på lördag 18 februari 16.00. IBK Luleå möter Härnösand lördag 11 februari 15.00 hemma.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv IBK Luleå utklassade Kiruna AIF på hemmaplan IBK Luleå vann borta mot Thorengruppen 2 IBK Luleå tog bortaseger mot Bergnäset

Den här artikeln handlar om: