Pixbo Wallenstam förlorade mot Växjö

Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Växjö

Matchen mellan Pixbo Wallenstam och Växjö i Wallenstam Arena slutade 6-7 (3-2, 1-1, 2-3, 0-1) efter förlängning. Ett skönt trendbrott för Växjö. Laget hade före onsdagens bortamatch fyra förluster i rad i Superligan SSL herr.

Pixbo Wallenstams tränare Thomas Hammar Andersson tyckte så här om matchen:

– Vi får matchen precis dit vi vill, men efter några tunga veckor med mycket sjukdomar orkade vi inte de sista minuterna och tog helt fel beslut i de avgörande lägena. Detta följer med oss även in i förlängningen och väl där är det inte mycket att säga om att vi släpper in förlustmålet.

Segermålet för Växjö stod Samuel Folkesson Algman för 1.16 in i förlängningen.

I första perioden var det Pixbo Wallenstam som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 4-3.

5.16 in i tredje perioden nätade Pixbo Wallenstams Oskar Weissbach ännu en gång framspelad av Linus Nestorsson och ökade ledningen för Pixbo Wallenstam.

Efter 10.28 nätade Felix Lanver på nytt på pass av Oskar Weissbach och ökade ledningen för Pixbo Wallenstam.

16.45 in i perioden slog Växjös Adam Nilsson till åter igen framspelad av Samuel Folkesson Algman och reducerade åt Växjö.

Växjö reducerade igen 19.32 in i perioden genom Adam Nilsson på pass av Marcus Ekengren.

Laget kvitterade till 6-6 med nio sekunder kvar att spela på nytt genom Adam Nilsson framspelad av Marcus Ekengren.

I förlängningen tog det 1.16 innan Växjö också avgjorde till 6-7. Stor matchhjälte blev Samuel Folkesson Algman, på pass av Markus Jonsson.

Adam Nilsson gjorde fyra mål för Växjö och Markus Jonsson hade tre assists. Dessutom att Pixbo Wallenstams Oskar Weissbach stod för fyra poäng, varav två mål och Felix Lanver gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Växjös nya tabellposition är tionde plats, medan Pixbo Wallenstam är på nionde plats.

I nästa omgång har Pixbo Wallenstam Mullsjö borta i Nyhemshallen, fredag 17 december 19.00. Växjö spelar borta mot Hagunda onsdag 15 december 19.00.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas Pixbo tog ny seger mot IBF Falun

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)