Holmsund City förlorade mot Håsta

Håsta vände underläge till seger

Håsta hade problem och låg under med 5-6 efter två perioder i matchen i division 1 Norrland herr mot Holmsund City i Storsjöhallen. Men i tredje kom vändningen, och till slut blev det 8-7 för bortalaget Håsta.

Vilmer Fasth blev matchhjälte med sitt avgörande 8-7-mål 15.59 in i tredje perioden.

I första perioden var det Håsta som var starkast. Laget vann perioden med 3-4.

Holmsund City dominerade spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 6-5.

1.37 in i tredje perioden slog Håstas Rasmus Brink till framspelad av Oskar Fahlberg och kvitterade för Håsta.

10.09 in i perioden nätade Holmsund Citys Christoffer Sjöström på pass av Peder Bodén och gav Holmsund City ledningen. Mer än så blev det dock inte för Holmsund City.

Efter 10.23 slog Marcus Aittamaa till på nytt framspelad av Max Grenedal och kvitterade för Håsta.

Efter 15.59 nätade Håstas Vilmer Fasth ännu en gång på pass av Oskar Fahlberg och avgjorde matchen. Därmed hade laget vänt matchen. 7-8-målet blev matchens sista.

Håstas Oskar Fahlberg stod för fyra poäng, varav ett mål och Max Grenedal hade tre assists. Dessutom att Holmsund Citys Peder Bodén gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Holmsund City på femte plats och Håsta på elfte plats.

Fredag 19 november spelar Holmsund City hemma mot Thorengruppen 2 19.00 och Håsta mot Timrå hemma 20.00 i Håstaholmen.

Matchrapporter: IBF Dalen klart för kval efter seger mot Håsta Målfest när Skellefteå Utv krossade Håsta i OilQuick Arena Storseger för Gamla Stan borta mot Håsta 18 raka segrar för Sundsvall FBC – efter 21-3 mot Håsta Bollnäs seger spiken i kistan för Håsta – som åker ur serien