Hovslätt förlorade mot Fagerhult Habo
Montage
Matchrapport

5-4 mot Hovslätt innebär första segern för Fagerhult Habo

ANNONS

Fagerhult Habo har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i Allsvenskan södra dam, efter sju spelade matcher. Säsongens första seger kom på bortaplan mot Hovslätt, en match som Fagerhult Habo vann med 5-4 (2-1, 2-2, 1-1).

– En efterlängtad seger men inte alls förvånande, vi har en bra känsla i truppen och jobbar för varandra. Effektiva i sista halvan av banan gör att vi får in bollen, bra försvarspel på egen planhalva. Riktigt skönt med en seger, kommenterade Fagerhult Habos tränare Tobias Alderhammar efter matchen.

Hovslätts tränare Henrik Jonsson om matchen:

– Första tio minuterna får vi en önskad matchbild med i stort sett konstant tryck. Dessvärre får vi inte in bollen och när de istället kan sticka upp och ta ledningen på ett sällsynt avslut tappar vi kommandot lite. Det gör att matchbilden inte riktigt blir den vi önskat och även om vi kommer nära räcker det inte ända fram. Matchens behållning var ändå Emma Svenssons grymt snygga straff i slutet av matchen. Mvh Henrik Jonsson.

Sarah Björnell gjorde två mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Ida Erlandsson, Elin Hultqvist och Julia Thunander, målen för Hovslätt gjordes av Viktoria Hornbrink, Johanna Pettersson, Elsa Porsbo och Emma Svensson.

Det här betyder att Hovslätt ligger på åttonde plats i tabellen, och Fagerhult Habo är på elfte och sista plats.

Lördag 13 november möter Hovslätt Craftstaden borta 14.00 och Fagerhult Habo möter Växjö IBK hemma 13.00.

Matchrapporter: Målfest när Craftstaden krossade Fagerhult Habo i Oskarshamns Sporthall Uddamålsseger för Hovslätt som besegrade Munka-Ljungby Kalmarsund avgjorde med fem mål i tredje perioden Storseger för Munka-Ljungby hemma mot Fagerhult Habo 18 raka segrar för Kalmarsund – efter 27-2 mot Fagerhult Habo

Den här artikeln handlar om: