Craftstaden vann mot Fagerhult Habo

Målfest när Craftstaden krossade Fagerhult Habo i Oskarshamns Sporthall

Craftstaden hade inga problem med Fagerhult Habo i Allsvenskan södra dam, och vann hemma med utklassningssiffrorna 9-2 (2-0, 3-1, 4-1).

Fagerhult Habos tränare Tobias Alderhammar om matchen:

– Craftstaden var mer aggressiva i slottet på båda sidor av banan och vann fler närkamper. Nu är vårt äventyr i allsvenskan slut för den här gången.

I början av matchen var Craftstaden starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Elin Petersson och Lisa Sundberg Tisell. Det skulle komma mer från Craftstaden. Craftstaden hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 7.22 genom Linnéa Eos, och gick upp till 4-0 innan Fagerhult Habo svarade.

Innan perioden var över hade Craftstaden ryckt åt sig ledningen med 5-1. Craftstaden tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.11 genom Mathilda Zetterling, och gick upp till 7-1 innan Fagerhult Habo svarade.

Innan matchen var över hade Craftstaden gjort hela 9-2.

Craftstadens Antonia Jonsson stod för fyra poäng, varav ett mål och Mathilda Zetterling gjorde fyra mål.

Resultaten i sista omgången innebär att Craftstaden slutar på tredje plats och Fagerhult Habo på elfte plats. Fagerhult Habo åker ur serien.

Matchrapporter: Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Craftstaden nollade Partille D1 – vann med 3-0 Jönköping toppar tabellen efter seger mot Craftstaden