Skälby vann mot Örebro SK IBK

Storseger för Skälby hemma mot Örebro SK IBK

Skälby tog en enkel seger mot Örebro SK IBK hemma i Mälarenergi Arena i division 1 mellersta herr. Laget dominerade matchen, som slutade 6-1 (2-1, 2-0, 2-0).

– Det var en match där vi ägde matchen från första stund och försökte driva upp tempot i 60 minuter. I övrigt en rätt avslagen match där det viktiga var att vi kom tillbaka till vinnarspåret igen, kommenterade Skälbys tränare Martin Nilsson.

Örebro SK IBK:s ordförande Robin Lindgjerdet:

– En tuff match på förhand, som blir ännu tuffare på grund av mycket sjukdom i truppen. Vi krigar på bra men släpper in några för enkla mål och är inte tillräckligt effektiva framåt. Skälby vinner rättvist och det är bara att ladda om inför nästa match.

Första perioden var jämn. Örebro SK IBK inledde bäst och tog ledningen genom Erik Gustafsson efter 2.58, men Skälby kvitterade genom Adam Bohlin Swälas. Och Skälby hann också ta ledningen, genom Alexander Rönnlund. I andra perioden var Skälby starkast och gick från 2-1 till 4-1 genom mål av Daniel Johannesson och Lukas Olsson. Skälby fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Anton Persson och Daniel Johannesson.

Snackisen var att Lukas Olsson gjorde ett mål för Skälby och spelade dessutom fram till två mål.

För Örebro SK IBK gör resultatet att man nu ligger på elfte plats i tabellen, medan Skälby leder serien.

Söndag 14 november spelar Skälby borta mot Kumla IBK 14.00 och Örebro SK IBK mot IBF Borlänge hemma 15.30 i Mellringehallen.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Skälby vann klart borta mot Sirius Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg Seger med 9-6 för Sundsvall FBC mot Skälby