Solfjäderstaden förlorade mot Växjö IBK U

Växjö IBK U vann trots uppryckning av Solfjäderstaden

Matchen mellan Solfjäderstaden och Växjö IBK U i division 1 östra Götaland herr slutade 7-9 (1-4, 2-0, 4-5). Bortalaget Växjö IBK U gjorde en riktigt stark första period och ledde med 4-1 och lyckades hålla undan till seger, trots att Solfjäderstaden lyfte sig.

– Det byttes chanser lite för mycket och det tjänade dem på, kommenterade Solfjäderstadens tränare Torbjörn Johansson.

Växjö IBK U:s tränare Markus Löppönen:

– Vi gör en bra insats i 60 minuter och spelar en fin innebandy över hela planen. Vi anfaller och försvarar som en enhet och visar att vi är bättre än vad många tippade att vi skulle vara. Vi blir bättre och bättre för varje match.

Växjö IBK U dominerade första perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.31 genom Eric Jinneskog, och gick upp till 0-2 innan Solfjäderstaden svarade.

Innan perioden var över hade Växjö IBK U ryckt åt sig ledningen med 1-4. Solfjäderstaden dominerade spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-0 och ställningen efter två perioder var 3-4.

Växjö IBK U var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-5 och matchen med 9-7.

Noterbart är att Amadeus Carlström gjorde fyra mål för Växjö IBK U och Eric Jinneskog gjorde tre mål.

Växjö IBK U ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan Solfjäderstaden är på femte plats.

Nästa motstånd för Solfjäderstaden är Ledberg. Lagen möts torsdag 4 november 19.30 i Campushallen-Ebbepark. Växjö IBK U tar sig an Hovshaga hemma onsdag 3 november 19.00.

Matchrapporter: Linköping klart för kval efter seger mot Solfjäderstaden Solfjäderstaden vann borta mot Onyx Skälby klart för kval efter seger mot Solfjäderstaden Berg besegrade Solfjäderstaden och toppar nu tabellen Fiaskosäsong för Solfjäderstaden – som åker ur serien