Nykvarn förlorade mot Kumla IBK

Äntligen seger för Kumla IBK mot Nykvarn

Det blev fem förluster i rad för Kumla IBK i Allsvenskan västra dam. Men borta mot Nykvarn kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Furuborghallen slutade 2-8 (1-2, 1-0, 0-6).

– Skönt att få utdelning på vårt spel. Vi har pratat om att våga lite mer och idag gjorde vi det. Vi jobbade hårt hela laget och fick utdelning på våra chanser, kommenterade Kumla IBK:s lagledare Niclas Noord.

Första perioden var jämn. Nykvarn inledde bäst och tog ledningen genom Cornelia Ceder efter 3.50, men Kumla IBK kvitterade genom Frida Danielsson. Och Kumla IBK hann också ta ledningen, genom Filippa Boström. Det dröjde innan nästa mål kom. Efter 17.09 i andra perioden nätade Melinda Melin, framspelad av Elin Joonas och kvitterade för Nykvarn. Kumla IBK dominerade tredje perioden och gick från 2-2 till 2-8 genom två mål av Frida Sund, ett mål av Frida Nordh, ett mål av självmål, ett mål av Vera Hertzman och ett mål av Maja Elf och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 54 sekunder kvar att spela.

Snackisen var att Frida Sund gjorde två mål för Kumla IBK och spelade dessutom fram till ett mål.

För hemmalaget betyder resultatet tolfte och sista plats i tabellen. Kumla IBK är på elfte plats.

Lördag 6 november möter Nykvarn Fröjered borta 15.00 och Kumla IBK möter Västerås IBS hemma 14.00.

Matchrapporter: Rönnby U tvingas till kval trots seger mot Kumla IBK Josefine Nilsson gjorde två mål när IBF Linköping vann mot Nykvarn Natalie Hansson tvåmålsskytt för Linköping IBK i segern mot Nykvarn Kumla IBK vände underläge och vann Lockerud/Mariestad vann mot Nykvarn på hemmaplan