Linköping IBK vann mot Nykvarn

Natalie Hansson tvåmålsskytt för Linköping IBK i segern mot Nykvarn

Linköping IBK vann mötet med Nykvarn hemma med 5-4 (2-1, 2-1, 1-2) på söndagen i Allsvenskan västra dam.

Linköping IBK tog ledningen efter 7.59, genom Natalie Hansson på pass av Caroline Hansen.

Nykvarn kvitterade till 1-1 efter 13.40, genom Linnea Bjerregaard framspelad av Elin Joonas.

Linköping IBK tog ledningen på nytt efter 14.53, åter igen genom Natalie Hansson framspelad av Alice Lindell.

Efter 9.00 i andra perioden slog Linnea Bjerregaard till ännu en gång, och kvitterade för Nykvarn.

Linköping IBK:s Alice Lindell gjorde 3-2 efter 11.07 på pass av Natalie Hansson.

Efter 17.02 nätade Johanna Zetterholm, på pass av Rebecka Åblad och ökade ledningen för Linköping IBK.

Nykvarn reducerade dock till 4-3 genom Wilma Löwenthal tidigt i tredje perioden och gav visst liv till matchen igen.

Linköping IBK tog ledningen med 5-3 genom Elin Lindqvist efter 2.20.

Elin Källström reducerade dock för Nykvarn som med 5-4 gav matchen liv igen med bara fyra minuter kvar att spela.

Linköping IBK:s Natalie Hansson stod för tre poäng, varav två mål.

Med en omgång kvar är Linköping IBK på nionde plats i tabellen, och Nykvarn är på tolfte plats.

Nästa motstånd för Linköping IBK är Lockerud/Mariestad. Nykvarn tar sig an IBF Linköping hemma. Båda matcherna spelas lördag 12 mars 12.30.

Matchrapporter: Josefine Nilsson gjorde två mål när IBF Linköping vann mot Nykvarn Lockerud/Mariestad vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Linköping IBK Natalie Hansson tvåmålsskytt för Linköping IBK i segern mot Nykvarn Segerraden förlängd för Fröjered – besegrade Linköping IBK Lockerud/Mariestad vann mot Nykvarn på hemmaplan