Lockerud/Mariestad vann mot Nykvarn

Lockerud/Mariestad vann mot Nykvarn på hemmaplan

Lockerud/Mariestad vann hemma mot Nykvarn i Allsvenskan västra dam. Matchen på lördagen slutade 7-3 (4-1, 2-0, 1-2).

– Otroligt skönt att ta tre poäng och säkra kontraktet. Vi gör en bra insats och är bättre än Nykvarn från första till sista minut. Vi kan nu sluta som sämst femma i tabellen, inte dåligt av ett lag som tippades på en elfte plats innan säsongen av er på Innebandymagasinet, tyckte Lockerud/Mariestads tränare Mickael Fredriksson, efter matchen.

Lockerud/Mariestad tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.20 genom Wilma Lundin, och gick upp till 2-0 innan Nykvarn svarade.

Innan perioden var över hade Lockerud/Mariestad ryckt åt sig ledningen med 4-1. Andra perioden var länge mållös. Lockerud/Mariestad gick från 4-1 till 6-1 genom två snabba mål i slutet av perioden av Ellen Lundin och Maja Pehrson på 27 sekunder i slutet av perioden och tog greppet om matchen. Det sista målet kom med tre sekunder kvar av perioden. Efter 1.38 i tredje perioden ökade Lockerud/Mariestad på till 7-1 genom Thea Pehrson.

Elin Källström och Wilma Löwenthal reducerade förvisso, men närmare än 7-3 kom inte Nykvarn. Lockerud/Mariestad tog därmed en stabil seger.

Noterbart är att Wilma Lundin gjorde två mål för Lockerud/Mariestad och totalt fyra poäng.

Med två omgångar kvar är Lockerud/Mariestad på femte plats i tabellen, medan Nykvarn är på tolfte plats.

I nästa omgång har Lockerud/Mariestad Katrineholm borta i Duveholmshallen, lördag 5 mars 14.30. Nykvarn spelar borta mot Linköping IBK söndag 6 mars 12.30.

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund Linnéa Wallgren tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Lockerud/Mariestad Endre vände underläge till seger