Umeå Västra förlorade mot IBF Dalen

Uddamålsseger för IBF Dalen som besegrade Umeå Västra

Det blev uddamålsseger för bortalaget IBF Dalen i matchen mot Umeå Västra i Umeå Energi Arena. Laget vann lördagens match i Allsvenskan norra dam med 4-3 (2-1, 1-0, 1-2).

– Första perioden är väl jämn sedan tar vi över, äger matchen och spelar riktigt bra andra och tredje men tyvärr gör vi inte nog med mål på de chanserna vi skapar och deras målvakt gör några makalösa räddningar. Lider med våra tjejer som verkligen förtjänade tre poäng idag, kommenterade Umeå Västras tränare Andre Jernberg efter matchen.

IBF Dalens tränare Håkan Wirtala om matchen:

– Målvakten gör några viktiga räddningar i slutet när de spelar 6 mot 5.

IBF Dalen startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 02.33 slog Matilda Sandgren till framspelad av Moa Kruuka.

Umeå Västra kvitterade till 1-1 efter 14.32, genom Ebba Elenius.

IBF Dalen tog ledningen på nytt efter 19.39, ännu en gång genom Matilda Sandgren på pass av Moa Kruuka.

Nästa mål dröjde. Efter 15.48 i andra perioden slog Matilda Sandgren till åter igen, på pass av Lisa Eriksson och ökade ledningen för IBF Dalen. Umeå Västra reducerade dock till 2-3 genom Tilde Jonsson när bara fyra minuter återstod att spela, och skapade åter spänning matchen.

Med 02.30 kvar i perioden gjorde IBF Dalen 2-4 genom Moa Kruuka och tog ett rejält grepp om matchen.

Agnes Plogner reducerade förvisso, men närmare än 3-4 kom inte Umeå Västra.

Snackisen var att Moa Kruuka gjorde ett mål för IBF Dalen och totalt tre poäng och Matilda Sandgren gjorde tre mål.

För tabellens utseende betyder det här att Umeå Västra ligger på sjätte plats medan IBF Dalen har femteplatsen.

Söndag 14 november 15.00 spelar Umeå Västra hemma mot Sundsvalls IBF. IBF Dalen möter Örnsköldsvik IB hemma i Umeå Energi Arena lördag 6 november 16.00.

Matchrapporter: IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Örnsköldsvik IBF hade målfest borta mot IBF Dalen Saga Ragnvaldsson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Gamla Stan Hanna Kristoffersson i målform när IBK Dalen vann mot IBF Dalen