Floda förlorade mot Skoghall

Floda föll efter dålig start mot Skoghall

Skoghall tog greppet om bortamatchen mot Floda i division 1 västra herr i första perioden, och ledde med 9-3 i paus. Trots en uppryckning av Floda vann Skoghall matchen med 10-8 (9-3, 0-3, 1-2).

Skoghalls tränare Toni Walther tyckte så här om matchen:

– Vi kommer in i matchen med ett enormt driv och tempo vilket också ger utdelning då vi leder med 9-3 efter första perioden. Vi snackar i periodpausen om att vi ska fortsätta driva på, men tyvärr låser det sig lite och Floda får några lätta mål. Som tur är reder vi ut det och det är poängen som är det viktiga!!

I första perioden var det Skoghall som var starkast. Laget vann perioden med hela 3-9.

I andra perioden var det i stället Floda som dominerade. Laget vann perioden med 3-0 och ställningen efter två perioder var 6-9.

Floda reducerade dock till 7-9 genom Alexander Karlsson efter 5.25 i tredje perioden.

Skoghall ökade ledningen till 7-10 genom Marcus Bofeldt efter 8.56.

Floda reducerade dock till 8-10 genom Tim Larsson när bara fyra minuter återstod att spela, och skapade åter spänning matchen.

Snackisen var att Flodas Elias Fischer stod för fem poäng, varav tre mål. Dessutom att Skoghalls Emil Fredriksson gjorde fyra mål för, Villiam Ronnergård gjorde ett mål och spelade fram till två mål och Marcus Bofeldt gjorde ett mål och totalt tre poäng.

I tabellen innebär det här att Skoghall nu ligger på femte plats. Floda är på åttonde plats.

Nästa motstånd för Floda är Alingsås. Lagen möts torsdag 4 november 19.30 i Stadsskogshallen. Skoghall tar sig an Karlstads IBF Ungdom hemma onsdag 3 november 19.00.

Matchrapporter: Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Målfest för Skoghall borta mot Backadalen Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Backadalen en lätt match för Floda som vann klart