allsvenskan västra
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan västra

Allsvenska jumbon tappar sin tränare

ANNONS

Ligger sist efter fem omgångar – nu får man ny huvudtränare.

Kumla placerade sig som nykomlingar sjua i Allsvenskan Västra 2020/21, detta efter två vinster, ett kryss och två förluster. Den här säsongen har startat mycket tyngre då man ligger sist serien efter fem omgångar utan att ha tagit en enda poäng, ihop med en målskillnad på 12-24.

Härnäst väntar ett bottenmöte mot nästjumbon Nykvarn, och till den matchen så kommer man ledas av en ny huvudtränare. Patrik Davidsson väljer nämligen att kliva av sitt uppdrag.

Patrik Davidsson. Foto: Niclas Noord

– Efter en start på säsongen där önskat resultatet uteblivet så meddelar Patrik att den energi som krävs för att jobba vidare inte finns kvar och att då är det bättre att kliva av och låta nya röster att ta över, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Istället blir det Andreas Nordh som kommer ha huvudansvaret framöver.

 


TV: Rekordet! Alla 69 mål i vinsten med 69-0 (snabbspolning)

Finspång IBK vann mot IBK Succé i Herr2an och slog svenskt rekord i största vinst och målrikaste match i seriespel.

 

 

Matchrapporter: Rönnby U tvingas till kval trots seger mot Kumla IBK Kumla IBK vände underläge och vann Tre poäng till Skoghall efter avgörande i slutperioden mot Kumla IBK Västra Mälardalen och Kumla IBK delade på poängen efter 2-2 Västerås IBS föll efter dålig start mot Kumla IBK

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: