Örnsköldsvik IB förlorade mot RIG Umeå

RIG Umeå besegrade Örnsköldsvik IB och toppar nu tabellen

Segern mot Örnsköldsvik IB på bortaplan innebär att RIG Umeå nu är serieledare i Allsvenskan norra dam, två poäng före Dalen. Dalen har dock en match mindre spelad. RIG Umeå vann med 5-2 (3-0, 2-0, 0-2). Örnsköldsvik IB ligger på tredje plats i tabellen.

Det var två formstarka lag som möttes. RIG Umeå tog femte segern i rad. Örnsköldsvik IB hade före matchen tre segrar i rad.

RIG Umeå dominerade första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Hanna Modigh, Ebba Törngren och Thea Lindén. RIG Umeå gjorde två mål i andra perioden och gick från 0-3 till 0-5, vilket avgjorde matchen. Örnsköldsvik IB reducerade förvisso genom två mål av Tindra Byström, men närmare än 2-5 kom inte Örnsköldsvik IB. RIG Umeå tog därmed en stabil seger.

Nästa motstånd för Örnsköldsvik IB är IBF Dalen. Lagen möts lördag 6 november 16.00 i Umeå Energi Arena. RIG Umeå tar sig an Dalen hemma tisdag 16 november 19.45.

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF Målfest för RIG Umeå borta mot Umeå City